Travelwire


Dag 7: Drake Passage IV

Woensdag 15 maart

We varen maar door. 't Is vervelend, maar de zeeziekte wijkt niet. Volgens ingewijden is de 'voedselvergiftiging' er ook een gevolg van. Na het ontbijt sta ik op het achterdek om vogels te fotograferen. Vanmorgen gaat dat om soorten als Kaapse Stormvogel, Reuzenalbatros, Zuidelijke Reuzenstormvogel, Wilsons Stormvogeltje, Zwartbuikstormvogeltje, Witkinstormvogel, Antarctische Stormvogel en de eerste Grijze Stormvogel. De wacht had voor dag en dauw al een Pilot Whale gezien, maar dat is tot nu toe de enige waargenomen walvis.
's Middags kan ik ook de Grijskop- en Wenkbrauwalbatros noteren. Nog steeds zijn er geen ijsbergen of land in zicht. Toch zitten wij daar niet ver vanaf. Ik moet nog steeds braken en heb het toilet ook hard nodig. De zee, die 's morgens heel rustig was, zet aan en 's avonds gaat de motor weer uit.
Hoewel ik er in het geheel geen trek in heb, sla ik het diner niet over. Maar de avondwacht, van 20.00 tot 24.00 uur, schiet er bij in: ik vind het welletjes geweest. Morgen hopen we Port Lockroy aan te doen. Zou dat een dag rust voor maag en darmen betekenen?