Travelwire


Dag 12/13: Deception Bay - Elephant Island

Maandag 20 maart

Het blijft 's morgens heel lang onwerkelijk stil aan boord. De beschutte baai staat garant voor rustig water - ik kan nu nog mooi even douchen! Ik grijp de gelegenheid met beide handen aan, waarna het ontbijt op mij staat te wachten.

Later in de morgen vertrekken we en voor het middag is, is de vulkaan al ver achter ons. We kunnen de Aitcho's nu niet aandoen, proberen op King Edward te landen - maar dan moeten we wel geschikte ankergrond vinden, en dat wordt lastig. Bovendien moeten we met de Zodiak kunnen varen, dus het water mag niet al te woelig zijn. De rest van de dag lees ik in een boek dat Joke meegebracht heeft. Het gaat over een Indische jongen, die schipbreuk lijdt en dan met een zebra, hyena, orang oetan en tijger, dieren uit de dierentuin van zijn vader, in een reddingssloep komt te zitten. Al met al doe en zie ik dus niet veel, vandaag. Maar ik ben allang blij dat ik lezen kan, zonder zeeziek te worden.

Dinsdag 21 maart

Wat schudt die schuit weer verschrikkelijk! Ik ben al zeeziek voor ik opsta. Er zijn wel veel mooie vogels dichtbij, maar ik sta zonder camera op wacht. Nadat ik een poosje achter het stuurwiel heb gestaan, ga ik in het dekhuis zitten; maar dan moet ik flink braken. Ik ga naar bed en kom er pas uit voor het avondeten, na een kleine poging voor de middagwacht gedaan te hebben. Het eten smaakt me gelukkig goed: rijst met pindasaus! Ik heb bovendien het middageten overgeslagen, dat kan ik toch ook wel voelen in de maag. Na het eten ga ik toch maar weer naar bed, liggen is nog het beste, heb ik gemerkt. De zee nam even af, is nu ook weer aan het toenemen.

Keukenprinsessen Rensje (l.) en Marijke (r.)