Travelwire


Dag 40-43: Naar Kaapstad I

Maandag 17 april

De reis verloopt voorspoedig: goede wind en veel vogels bij een mooi zonnetje. Met een lekker vaartje gaan we richting Kaapstad. Ik pleeg een telefoontje naar huis, waar alles in orde blijkt te zijn. Ma vindt dat het nu wel lang genoeg geduurd heeft, maar ik kan haar niet beloven voor het weekend van 29 april thuis te zijn. Het zal wel later worden.
Vogels zijn vandaag goed te fotograferen, maar nieuwe soorten ontbreken.

Wenkbrauwalbatrossen (adult en onvolwassen)

Dinsdag en woensdag 18-19 april

Saaie dagen, met opkomende zeeziekte: een katterig gevoel in de maag. Maar we hebben wel een fantastische snelheid te pakken. Vaak ruim 8 knopen. In mijlen per dag: 175 en 189 mijl!

Donderdag 20 april

Het is nog maar even na twaalven 's nachts, als de 0-meridiaan wordt gepasseerd. Helaas valt de wind ineens ook weg, tegen de morgen neemt-ie weer toe, maar hij komt nu uit een iets minder gunstige richting. De snelheid is een knoop of 5 6.
De vorige twee dagen leverden nauwelijks vogels op. Op z'n hoogst Grote Pijlstormvogel, Witkinstormvogel en Wenkbrauwalbatros. Vandaag komen daar enkele andere (inmiddels bekende) soorten bij, maar ook de Kuhls Pijlstormvogel, een nieuwe soort voor deze reis.
En van de waargenomen jagers probeerde nog een Grote Pijlstormvogel te vermoorden, maar dat lukte niet. Hij dook boven op een zwemmende vogel. Ook zat er eentje een Wenkbrauwalbatros achterna.
Later op de dag trekt de wind weer aan, zodat we vandaag toch weer een forse afstand afleggen.

Kuhls Pijlstormvogel