Travelwire


Dag 49: Kaapstad I

Woensdag 26 april

Vanmorgen liggen we naast Kaap Goede Hoop! Aanvankelijk varen we nog naar het oosten, tegen negenen draaien we om, om terug te varen en de Kaap te ronden. Intussen krijgen we bezoek van enkele jachtjes en vissersbootje. Er wordt druk gefotografeerd; zeevissers staken er zelfs hun visserij voor, de hengels worden opgehaald en met hun jacht varen ze enkele rondjes om de Europa.

Hij doet 't weer!

Ook qua vogels is het wat interessanter geworden: Kaapse Gent, Zwartvoetpinguïn, tweemaal een albatros (waarschijnlijk Geelsnavel-), reuzenstormvogel, Grauwe en Grote Pijlstormvogel, Kaapse Aalscholver, Kroonaalscholver, Kaapse Meeuw, Hartlaubs Meeuw, Grote Kuifstern. Een jager zal op grond van het verspreidingsgebied wel een Bruine Jager zijn, maar dat is niet met zekerheid vast te stellen. Een leuke buit, in vergelijking met de voorgaande dagen.

Kaapse Gent

Grote Kuifstern

Kaapse Aalscholver

Tegen de avond gaan we voor anker. Er wordt een groots feest gevierd, we gaan barbecuen en daarna barst het dansfestijn weer los. Tijd om weg te duiken. Dat lukt pas als ik uitgebreid afscheid heb genomen van Pieter en Patricia. Morgen gaan ze van boord, ze zijn immers vlakbij huis en kunnen later nog wel even langskomen om hun paspoort op te halen. Het zou jammer zijn als we elkaar daarbij niet meer treffen, dus nemen we nu alvast afscheid. Ja, het komt allemaal wel erg dichtbij nu. Ik krijg ook nog een adreskaartje, ze hebben een B&B en als ik nog eens in Zuid-Afrika kom, dan moet ik zeer beslist nog eens bij hen langskomen!