Travelwire

De Azoren liggen tussen Amerika en Europa!


Inleiding

Voorbereidingen

Sinds ik op zaterdag 2 oktober te horen krijg dat de Syriëreis niet doorgaat, ga ik op zoek naar een vervangende bestemming. Het liefst in een land waar ik nog niet geweest ben, maar dat niet al te ver weg ligt. Je moet er per slot van rekening wel helemaal naar toe vliegen en de herfstvakantie duurt maar ene week.
Al snel wordt mijn interesse gewekt voor de Azoren, een wens die ik allang koester. Op 1300 km uit de kust, tussen Portugal en de Verenigde Staten, liggen negen eilandjes. Vliegen op Terceira valt binnen het budget, al is het niet goedkoop. Tja, die kosten heb je toch wel. En veel vogels hoef ik er niet te verwachten, wel fotogenieke oceaaneilandschappen, wat altijd wel de moeite waard is. Vergane rijkdom en veel regen, dat staat ook op het menu. Enfin, we zullen wel zien of het wat wordt. Eerst maar eens naar de bibliotheek.
Verder levert een zoektocht op Tickettracker een leuke aanbieding op, met een dagje Lissabon er bij. Vertrekken op vrijdag is niet mogelijk. Als ik vrijdagavond laat terugvlieg naar Lissabon, moet ik lang wachten voor ik verder vlieg, maar dat scheelt me wel € 50,- en een overnachting op de Azoren waar ik verder niets aan heb. Uitrusten kan ik thuis ook wel, het lijkt me wel wat. Als ik verder zoek, blijkt men te moeten betalen met een creditcard - die heb ik niet. Dus dat gaat niet door. Maar misschien kan een reisbureau het allemaal wel net zo goedkoop (of duur) regelen.
Ik ga naar D-reizen, maar de ticket die ik wil hebben is niet meer te krijgen. Helaas, dat komt dan op € 50,- extra kosten uit. Bovendien komt er € 20,- boekingskosten en € 3,- vliegticketverzekering bij, wat een totaal van € 591,67 maakt. Daar ben ik niet zo tevreden mee. Ik neem een optie, want ik wil via internet nog proberen of ik niet toch die vroege vlucht kan boeken en dan via Internetbankieren kan betalen. Het kost heel veel moeite om de gegevens gefaxt te krijgen, maar tenslotte sta ik toch bij m'n fiets met het overzicht in de hand. Hèhè…
Een mailtje naar Tickettracker is genoeg, met een spoedoverboeking via Internetbankieren kan het ook wel. Dat betekent dus wel extra kosten.
Ticket = € 463.00 ; Tax = € 55.67; Totaal ticketbedrag € 518.67.
Daar komen nog boekingskosten bij (€ 15,-) en een spoedoverboeking via Internetbankieren kost ook € 4,50. De totale kosten bedragen dus € 538,17.
Voorlopig heb ik vandaag alweer ruim € 50 verdiend!

Reisgegevens:
Amsterdam Lisbon 16 Oct 07:05 08:55 Economy TP 639
Terceira Island 16 Oct 18:45 20:10 Economy TP 1827

en terug
Terceira Island Lisbon 22 Oct 21:10 00:20 +1 Economy TP 1828
Amsterdam 23 Oct 07:45 11:35 Economy TP 668

En nu maar eens kijken hoe ik de reis verder kan invullen. Alle zaakjes rond de ticket lijken mij geregeld. Gewoonlijk moest ik twee uur van tevoren op Schiphol zijn, dat zal ik nu dus ook maar doen. Dat betekent dat ik er om 5.00 uur moet zijn! Goeiemorregen…
De eerste inkopen worden gedaan, de tas moet ook vroeg gepakt worden. De telescoop kan niet mee, dat wordt te zwaar. Ik schaf een platenboek van Nederland aan, zodat ik in het buitenland gemakkelijker contact kan maken met mensen. Wat ansichtkaarten van Katwijk er bij, een paar fotootjes uitprinten van familie en school, want dat moet beter gaan lukken dan bij mijn reis naar de Galapagoseilanden.
De routes en vertrektijden van het openbaar vervoer moet ik maar zien te krijgen zodra ik op de luchthaven kom. Helaas blijkt dat er geen goede verbindingen met andere eilanden zijn. Dat vind ik jammer, want ik wil op São Miguel graag de Azorengoudvink zien. Dus ik hoop toch nog gelegenheid te krijgen om op maandag naar São Miguel te varen, eventueel daarheen te vliegen, en dan op donderdag of vrijdag weer terug te kunnen naar Terceira. Voorlopig moet ik me richten op Terceira.Tot ziens!