Travelwire


Dag 3: Van Rio naar Sao Paulo

Woensdag 27 juli

Om 7.00 uur opgestaan, rommel opgeruimd, toilet, ontbijt. Nog even vanaf het balkon gevogeld. We rijden vandaag uit Rio de Janeiro weg onder geleide van Fernando.

't Is een heel eind, maar uiteindelijk wordt het rustiger op de weg. We volgen de kust, nu kan dat nog. Slingerwegen, vaak een enkele baan, veel tegenliggers en vrachtverkeer. Maar wel mooi. We stoppen tegen de middag in Paraty, een historisch stadje met veel leuke straatjes. We hebben in Nederland veel van dergelijke stadjes. Hier is het echter zo bijzonder, dat het zelfs op de VN-lijst van Werelderfgoed is gezet. Ik ontdek een ingemetselde muurtegel met daarop een reproductie van een Anton Pieck: Zierikzee, staat er onder. Nageschilderd in 1998 door ene Mercedes.

We hebben teveel tijd gekregen, dus ik haal R 400,- uit een automaat en ik ga een uurtje internetten. Met een biertje er bij kost het me 5+2 = R 7,00. Da's een mooi prijsje. Later blijkt trouwens dat het flappentappen in BraziliŽ nogal problematisch is, dus ik mocht mezelf gelukkig rekenen dat het mij hier wel lukte. We rijden nog een stuk door. Het wordt vroeg donker, maar de weg is prima. Ubatuba passeren we, om tenslotte een hotel te vinden in Guaratatuba (ofzo).