Travelwire


Dag 13: Fazenda 'San Francisco' III

Zaterdag 6 augustus

Vanmorgen zijn we om 6.00 uur paraat om 'illegaal' piranha's te vissen. Wie weet willen ze nu beter bijten dan gisterenmiddag. Toen was het ook wel erg warm. Het blijkt echter ijdele hoop te zijn. Nu is de cantinha aan de beurt, wan we moeten snel klaar staan voor de rit te paard. Het ontbijt is niet anders dan anders.

De paarden staan klaar, wat onwennig klim ik bij zo'n beest op de rug. Het gaat goed, het dier luistert prima. Na een uur houden we pauze. Gidsen Giulliano en Jonas hebben ijswater en thee bij zich. Dat gaat in een grote koeienhoorn, er komt een metalen rietje in en zo drink je hier ijsthee. We vinden het best lekker, dus we blijven drinken. Giulliano en Jonas verbazen zich daar over, want de meeste toeristen wagen zich er niet aan. Enkelen drinken n keer, sommigen twee keer, en daar blijft het bij. Maar wij gaan gewoon met z'n allen dr! Ze vinden het wel heel leuk eens ander volk tegen te komen.

We rijden terug, wat verder zonder problemen verloopt. M'n paard heeft sindsdien een hernia, maar dat is niet mijn zorg... Het zwembad is een ideale gelegenheid om even af te spoelen voordat we ons galgenmaal krijgen. Al gauw zijn we verwikkeld in watervolleybal. Dat is voor mij natuurlijk veel te gemakkelijk, door mijn lengte heb ik teveel voordeel. We hebben wel veel lol, het badje is door ons volledig in bezit genomen, andere gasten hebben andere bezigheden of durven er niet in nu wij met de bal aan het gooien zijn. Maar de Toco Toekan moet nog op de foto! Dus ga ik me afdrogen en even later 'sluip' ik met camera en tele-kanon rond de centrale bebouwing. Want hier moet hij ergens rondhangen. Ik vind hem dicht bij de keuken. Dat zal wel zo z'n reden hebben. Goed, eten en wegwezen dan maar.

Dirk-Jan Schipper wil kamperen, Jannet ook. Enkelen zijn blanco, het merendeel wil in een hotel. Dirk-Jan wijst ons er op, dat we dan de 400 dollar zullen overschreiden en dat er van kamperen niet veel meer zal komen. Dat lijkt mij onzin - als je wilt, kan dat best nog wel. Het voordeel van overnachting in een hotel is, dat je 's zondags een wat betere plek hebt en dat je nu nog een flink stuk door kan rijden. En om nu weer op dezelfde plek te gaan staan als afgelopen woensdag (inclusief passerende goederentrein om 3.53 uur), dat lijkt me niet de beste oplossing. Zeker niet omdat het om twee overnachtingen gaat en ik niet in een tent kan slapen. We rijden na een vrij uitgebreide bespreking door en komen tenslotte aan in Tres Lagoas, waar we in een soort truckershotelletje voor R 210 twee nachten mogen doorbrengen. Dat is dus ongeveer $ 2,35 per persoon per nacht. Voor die prijs mogen we ook de keuken gebruiken. Douche en toilet hebben de meesten op de kamer; ik niet, maar dat hindert niet.