Travelwire


Naar Cuba!

Katwijk, 10 juli 2006, 10:37 uur.

Vandaag is het zover: naar Cuba!
Eindelijk, want met een reis naar Cuba ben ik al eens eerder bezig geweest. In 2004/2005 zou die plaatsvinden, rond Kerst en Nieuwjaar. Van het reisbureau dat de groepsreis zou verzorgen, kreeg ik toen de mededeling dat het vanwege gebrek aan deelnemers niet door kon gaan. Een poging om zelf iets te organiseren liep stuk op hoge vliegkosten en vliegverbindingen op dagen die te nadelig uitpakten voor het verloop van de reis. In de tussenliggende tijd bleef mijn interesse voor een kijkje op Cuba groot, het liefst ook nog op korte termijn. En nu heb ik dan toch de kans om er eens rond te kijken. Op tijd, want Fidel Castro zwaait er nog steeds de scepter en de Amerikanen worden netjes buiten de deur gehouden. Het eiland is nog niet getransformeerd tot toeristenoord, met hotels, casino's en al die andere gruwelheden die dat met zich meebrengt. Nog niet.
Wat gaat Cuba opleveren? Op de eerste plaats van aanbevolen spullen staan muskietengaas en muggenolie. En het zal er wel erg warm zijn, kan ik slecht tegen. Daar moet ik dan maar rekening mee houden. Er staat vast genoeg moois tegenover. Prachtige koloniale gebouwen, een vriendelijke bevolking, regelmatig een langstuffende oldtimer, tropische palmstranden en een heel mooie natuur met veel interessante vogelsoorten. Dat zijn de verwachtingen tenminste, wat er van uitkomt moet je maar afwachten.
Vandaag vertrekken we. 't Is een groepsreis en het reisbureau heeft het goed gedacht om vanaf vliegveld Zaventem te vliegen. Verzamelen om 6.00 uur! Hoe kun je nou toch ooit op zo'n tijdstip ter plekke zijn? Het betekent voor mij een forse kostenpost vanwege vervoer. Bovendien moet ik met de trein 's avonds daarheen, dan zal ik de nacht wel op het vliegveld doorbrengen. En dat terwijl er genoeg goedkope vluchten van Amsterdam naar Madrid gaan. Ik denk niet dat ze me dat nog een keer gaan flikken. Maar goed, ik zal er m'n reis niet door laten bederven en heb er evengoed veel zin in.
Mocht het mogelijk zijn, dan zal op het weblog weer zo nu en dan een berichtje verschijnen. En hopelijk later een compleet verslag van alweer een heel mooie reis.

Tot ziens!