Travelwire


Dag 8b: Vogelplaatjes

17 juli

Een Zwarte Buizerd (Common Black Hawk / Buteogallus anthracinus) zit langs de kant van de weg. Als het busje tot stilstand is gekomen, zijn we al een aardig eindje verder. Ik vermoed dat hij wel snel zal wegvliegen en neem daarom alleen mijn verrekijker mee. Hij vliegt niet weg. Nou, dan maar snel de camera opgehaald! Op het moment dat ik een wilde schietpartij wil gaan beginnen, gaat-ie toch op de vleugels. Ik houd er drie foto's aan over, waarvan ik deze twee net nog acceptabel genoeg vind om ze te laten zien (de eerste is wat donker en de tweede mist scherpte, maar ik vind ze te leuk om weg te laten).

Op de brug zit een Lachmeeuw (Laughing Gull / Larus atricilla). De soort is algemeen in deze omgeving.

Bij een moerasje langs de kant van de weg stapt een Kleine Blauwe Reiger (Little Blue Heron / Egretta caerulea) rond. Andere reigersoorten als Grote Zilverreiger en Amerikaanse Blauwe Reiger zitten te ver weg voor een redelijke foto, deze vogel bleef binnen bereik.

En dan ook nog de Roodhalsreiger (Reddish Egret / Egretta rufescens), die ik eerst niet als Roodhals herkende. Maar de tweekleurige snavel is zo kenmerkend, dat al snel duidelijk was dat ik met de witte vorm van deze soort te maken had. De donkere vorm lijkt meer op de Kleine Blauwe Reiger die hierboven is afgebeeld.
Ja, die weg tussen Cayo Coco en Cayo Guillermo was leuk om te rijden!