Travelwire


Dag 5: Ahwaz - Shiraz

Dinsdag 5 juli

Om 7.15 uur vertrekken we bepakt en bezakt in de richting van de busterminal. Op naar Shiraz! We ontbijten op het busstation, waarna de bus vertrekt. Tijdens de rit zien we een fikse oliebrand. Waarschijnlijk is het allemaal heel gewoon hier, misschien is het wel precies de bedoeling. Maar de zwarte rook vinden wij indrukwekkend. Wat een luchtvervuiling ook! Enfin, daar kunnen wij bij de olieverwerkende industrie van Rotterdam - Maasvlakte ook wel wat van...

Iedereen is flauwgevallen door de giftige gassen,
maar Jan fotografeert rustig door!

Later passeren we een grote kudde kamelen. Voor ons is dat altijd nog wel leuk om te zien. In de hele wereld noemen ze zulke dieren 'kameel', of ze nu één of twee bulten hebben. Alleen wij doen weer moeilijk en vinden het bij één bult een dromedaris.

Via een lange omweg langs de Perzische Golf komen we terecht op een tussenstation. In de volgende bus vinden we verkoeling. De airco staat hier wel heel erg scherp afgesteld. Het is een mooie route, maar er zit de hele dag zoveel vocht in de lucht, dat het mistig is. Slecht zicht betekent weinig foto's. We komen in Shiraz in het Esteghlal Hotel, omdat Rodaki naar onze zin te duur uitvalt.